top of page

Weboldal és a termékek Tulajdonosa: Nagy Zsófia Boglárka (továbbiakban Tulajdonos, Egyéni vállalkozó)
Székhelye: 2000 Szentendre Barackos út 147.
Kapcsolattartók: Nagy Zsófia, Venter Márk
Mobil: +36 30-603-5655; +36 30 649 4915
Elérhetőség: info@lunarbudapest.com
Alapítva: 2021. november
Az Egyéni vállalkozás adatai:
Nyilvántartási szám: 56477348
Adószám: 57816629-1-33
Kamarai tagság: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Tárhely szolgáltató: Wix.com, Inc
Székhely: Tel Aviv, Izrael
Technikai kapcsolattartás: support@wix.com

Webáruház nyelve: magyar és angol
Telefonon és emailen keresztül munkanapokon 9 és 17 óra között vagyunk elérhetőek.Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek röviden

A webáruház használatával a vásárló (továbbiakban Felhasználó) kijelenti, hogy egyetért az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek tartalmával.
A rendelés leadásával a vásárló kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, vagy ha nem, abban az esetben a vásárláshoz szülői hozzájárulással rendelkezik.
Minden velünk megosztott információt bizalmasan kezelünk.

A webáruházon keresztül történő vásárlás teljesen biztonságos, mert a bankkártyával kapcsolatos adatok SSL protokoll segítségével titkosítottak és nem kerülnek tárolásra.

Minden rendelésnél a rendelés leadásakor megjelenített aktuális ár kerül elszámolásra, ezen kívül a tulajdonos és a webáruház (www.lunarbudapest.com) fenntartja az árak megváltoztatásának a jogát!

A vevőnek joga van vásárlási szándékától a termék kézhezvételét követő 14 napon belül elállni. Ugyanígy, 7 napon belül a termék más termékre cserélhető, az értékkülönbözet kifizetése mellett.
A Foxpost és a Magyar Posta Zrt. által történő kézbesítés esetén, amennyiben a második kézbesítési kísérletnél sem kerül átvételre a csomag, meghosszabbított kiszállítási időre lehet számítani, akár 3-4 hétre. Ez esetben a csomag újraküldése már nem díjmentes és a vásárlót terheli!


Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A szerződés tárgya a www.lunarbudapest.com weboldalon található webáruház (a továbbiakban lunarbudapest.com), amelyen keresztül a Tulajdonos termékeit értékesíti, tehát a Tulajdonos valamennyi – a honlapon megjelenített – árucikkének (a továbbiakban: SHOP(EN), TERMÉKEK(HU)) online adás-vétele.

A Termékek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg.
A termékek adatait, jellemzőit a Tulajdonos a legjobb tudomása szerinti információk alapján tölti fel a jogi szabályozásnak megfelelően.
A Termékek mellett feltüntetett képek csak illusztrációk.
Azok valóságtól való kisebb eltérésért felelősséget nem vállal.
További kérdés esetén vegye fel a lunarbudapest.com webáruházzal a kapcsolatot az említett elérhetőségek egyikén.


A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén és más határon túli országból rendelt termék elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a lunarbudapest.com webáruházon keresztül történik. A lunarbudapest.com webáruházban történő vásárlásra az “Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény” (“Ekrtv.”), valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (Korm.rendelet) irányadó.
A webáruház egyedi gyártású posztereket, füzeteket, ruhadarabokat, kiegészítőket értékesít, illetve más termékek forgalmazási jogát is fenntartja.


Vételár

A termékek mellett feltüntetett ár a termék bruttó ajánlati egységára, amely forintban (HUF) értendő. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja. A termék és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor a termék megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel.

A végleges ár csak a felek közös egyetértésével módosítható. Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes szállítási és fizetési kondíciók vonatkoznak. Az oldalon lévő termékek díja 27%-os ÁFÁ-t tartalmazza.


Fizetési módok

Készpénzben és utánvéttel való fizetésre az oldalon nincs lehetőség.
A bankkártyás fizetések az Stripe rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó cég a Stripe, Inc.

Lehetséges credit és debit kártyával is a vásárlás. Fizetés utánvéttel

Utánvétes szállítási és fizetési lehetőség nem elérhető a lunarbudapest.com oldalán.


Biztonság

Az online fizetési rendszerhez történő kapcsolódást és bankkártya adatfeldolgozást, biztonságos SSL kapcsolat mögött a Stripe rendszere bonyolítja le. Stripe fizetés útján történő vásárlás esetén a Stripe oldala automatikusan megjelenik, ahol megkezdhető az elektronikus fizetés. A fizetés a megrendelés véglegesítését követően azonnal meg kell hogy történjen. Az Stripe Inc. egy nemzetközi elektronikus kereskedelmi pénzügyi szervezet. A bank és a Stripe tranzakciós oldalain történtekért a Tulajdonos felelősséget nem vállal, mivel az adatokat nem ő (vállalkozó) kezeli. Bővebb információ a Stripe oldalán olvasható.


Szállítás

A termékek kiválasztását követően a szállításhoz a csomag átvételi helyét/szállítási módját szükséges megadnia a Felhasználónak és a megadott opciók közül választhat. A házhoz történő kézbesítés esetén - személyes adatai mellett - meg kell adnia telefonszámát, nevét, e-mail címét. Amennyiben nem magánszemélyként vásárol, úgy cégnevét is, számlázási címét, illetőleg szállítási címét, ha az nem azonos a számlázási címmel. Magyarországon jelenleg egységesen 1890.- forintot számítunk fel szállítási költségként. A vásárlókat tájékoztatjuk a weboldalon a szállítási feltételeknél. A kézbesítési csomagokat reggel 8 és délután 18 óra között szállítják ki a megadott szállítási címre. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nem tudjuk előre pontosan megmondani, hogy az adott területen mikor terítenek a futárok, ez már a szállítást végző cégek felelőssége. Amennyiben sem Ön, sem valamely családtagja nem tartózkodik otthon, akkor olyan címet adjon meg, ahol a megadott szállítási időintervallumban át tudja venni a csomagot (pl. a munkahelyét). Sikertelen kézbesítés esetén előfordulhat, hogy a megrendelést nem a következő munkanapon, hanem a futárral egy előre leegyeztetett időpontban fogja megkapni. Sikertelen kézbesítést követően a rendelt termék visszakerül a lunarbudapest.com raktárába. Az ismételt kiszállítást csak térítés ellenében tudjuk vállalni. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja a megrendelőt terheli. Amennyiben a csomag - az átvétel meghiúsulása miatt - visszaküldésre kerül, abban az esetben az elhúzódó kiszállítás nem a Tulajdonost terheli a felelősség.

A szállítás további feltételeiről a Szállítás menüpontban olvashat.


Sérült csomag

Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Ha olyan sérülést tapasztal a csomagon, mely a benne lévő áru károsodására utal, vetessen fel jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot (postai csomag esetén tegyen panaszt a postán). Ha magán a dobozon van egy kis horpadás vagy karcolás, az még nem utal a benne lévő termék sérülésére. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban térítésmentesen cserélni a küldeményt. Ha sérülést tapasztalnak, kérjük haladéktalanul lépjenek ügyfélszolgálatunkkal kapcsolatba a info@lunarbudapest.com e-mail címen vagy a +36 30 603 5655 telefonszámon (munkanapokon 9 és 17 óra között)


Garancia

A nem rendeltetésszerűen használt termékre - azaz a termék mosási, ápolási útmutatótól eltérő használat esetén - a garancia nem vonatkozik, illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is a vásárlót terheli.
A minőségi kifogással élt terméket (a garancia érvényességi ideje alatt) 30 napon belül javítjuk abban az esetben, amennyiben a hiba javítható. Egyéb esetben cserére kerül a sor.Csere

A megrendelt termék kézhezvételétől számított 7 munkanapon belül a megrendelt termékek másik termékre cserélhetőek, az értékkülönbözet megtérítése vagy visszatérítése mellett.
Amennyiben a megvásárolt terméket másmilyenre szeretné cserélni, kérjük, első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén. info@lunarbudapest.com e-mail címen vagy a +36 30 6035655 telefonszámon (munkanapokon 9 és 17 óra között)

Csak olyan terméket áll módunkban cserélni, mely eredeti, sérülésmentes állapotában kerül vissza hozzánk.


Elállás joga

A megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül a vevőnek törvény által biztosított joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben a termékért kifizetett vételárat visszatérítjük a vásárlónak, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége a vevőt terheli. Jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban a fogyasztóvédelmi felügyelet tájékoztatója érvényes.
Elállási jog gyakorlásának menete.
Ha elállási jogával kíván élni, azt írásban (levélben vagy e-mailben) teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Elállási igényét a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül jelezheti. Bontatlan állapotban lévő terméket van csak módunk visszavenni.
(Postai levél útján történő elállás esetén a levél postára adásának dátumát vesszük figyelembe. )
A levelet lehetőleg ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelmű legyen a feladás dátuma.)

A megrendelt terméket, kérjük, juttassa vissza az alábbi címre:

1055 Budapest, Bihari János utca 18. / 24.
A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik. A terméket, kérjük, ne utánvéttel küldje vissza, az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatási költsége is a vevőt terheli.
A termék visszaküldését követő harminc napon belül a termék árát a megadott számlaszámra visszautaljuk.Adatkezelés

A webáruház használata során megadott személyes adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk át. Ez alól kivételt jelenthetnek az alvállalkozóknak szükségszerűen megadott adatok, melyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető (például a futárszolgálatnak átadott, kiszállításhoz szükséges információk). A részletesebb tájékoztatást az Adatkezelés menüpont alatt olvashat.

Nagy Zsófia Boglárka (E.V.) (2000 Szentendre Barackos út 147., a továbbiakban; szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.
Az Adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://... címen.

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására.
Az esetleges változásokról kellő időben értesíti vásárlóit.
Amennyiben kérdése lenne jelen közleményhez kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését.

Az Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
Az Adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

Az adatkezelő adatai
Amennyiben megkeresne minket, a info@lunarbudapest.com és +36-30-603-5655 elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.
Az Adatkezelő minden hozzá beérkezett e-mailt a személyes adatokkal együtt úgy tárol és kezel, hogy az minden esetben megfeleljen Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló (röviden; GDPR) előírásoknak.


Honlap és a termékek tulajdonosa, forgalmazója: Nagy Zsófia Boglárka (E.V.)
Székhelye: 2000 Szentendre Barackos út 147.
Kapcsolattartók: Nagy Zsófia és Venter Márk
Mobil: +36-30-603-5655; +36-30-649-4915
Elérhetőség: info@lunarbudapest.com
Alapítva 2021. október 19.
Adószám: 57816629-1-33
Nyilvántartási szám: 56477348
Kamarai tagság: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

A kezelt személyes adatok köre

Technikai adatok
Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:
• az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
• hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
• változatlansága igazolható (adatintegritás);
• a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Az Adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi
• a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
• a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
• a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.


Cookie-k (Sütik)


A sütik feladata
• információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
• megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
• megkönnyítik a weboldal használatát;
• minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Az adatkezelés időtartama
Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:


Google általános cookie tájékoztató:
https://www.google.com/policies/technologies/types/
Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu
Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:
A weboldal csak kizárólagosan a vállalkozó számára elérhető részeken használ cookie-t.
Online rendeléshez kapcsolódó adatok
Online rendelés során elkért személyes adatok:
Vezetéknév, Keresztnév, Telefonszám, E-mail, Szállítási cím, Számlázási cím
Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok:
Név, E-mail címAz adatkezelés célja, módja és jogalapja

Általános adatkezelési irányelvek
Az Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk az Adatkezelő részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.
Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
• 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

• Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
• 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
• 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
• 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
• 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

Az adatok fizikai tárolási helyei
Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek az oldal használata során generálódnak. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható.

Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre

Az adatokat továbbító, tároló, megismerő cégek köre:

 

Név: Wix.com Inc.

Székhely: Tel-Aviv, Izrael

Elérhetőség: www.wix.com, support@wix.com

 

Név: Stripe Inc.

Székhely: San Francisco

Elérhetőség: www.stripe.com

Név: Foxpost Zrt.
Székhely: Magyarország, 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A
Elérhetőség: info@foxpost.hu, +36 1 999 0369

Név: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Elérhetőség: ugyfelszolgalat@posta.hu, +36-1-767-8200

Név: KBOSS.hu Kft.
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
Elérhetőség: info@szamlazz.hu, +36-30-35-44-789

Név: OTP Mobil Szolgáltató Kft.
Székhely: 1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.
Elérhetőség: ugyfelszolgalat@simple.hu, +36 1/20/30/70 3-666-611

Név: Donnert Pénzügyi és Számviteli Tanácsadó Kft.
Székhely: 2094 Nagykovácsi, Irinyi u.4.
Elérhetőség: donnertkft@gmail.com, +36-70-413-3929

Név: Namecheap Inc.
Székhely: Los Angeles, California, United States
Elérhetőség: dpo@namecheap.com Data Protection Office

Az Adatfelodolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, telefonszámát, a rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei
Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:
• a hozzájárulás visszavonásának joga
• személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
• helyesbítéshez való jog
• adatkezelés korlátozása,
• törléshez való jog
• tiltakozáshoz való jog
• hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

Tájékoztatáshoz való jog
Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

Az érintett hozzáféréshez való joga
Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:
• a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
• a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
• az adatkezelés céljai;
• az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
• információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
• a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
• az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
• a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
• ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
• az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítés joga
Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Törléshez való jog
Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
• személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
• az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
• az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
• a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
• a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
• a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog
Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
• vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozáshoz való jog
Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Tiltakozás joga
Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást
Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Visszavonás joga
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

Bírósághoz fordulás joga
Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Adatvédelmi hatósági eljárás
Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
• Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
• Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
• Telefon: 0613911400
• Fax: 0613911410
• E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

Egyéb rendelkezések
E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

bottom of page